E-ITSPEA 11: Arendus- ja ärimudelid

 Arendusmudel

Androidi operatsioonisüsteemi (OS) on välja töötanud Google ja see on saadaval avatud lähtekoodina. See põhineb Linuxi operatsioonisüsteemil. Levinud Linuxi distributsioonides on mõned väljajätmised, kuna Android OS on mõeldud mobiilseadmetele.
Kasutajad võivad luua sobiva riistvara jaoks Android OS-i. Kõige levinumad Androidi platvormid on "tarbeseadmed", näiteks nutitelefonid ja tahvelarvutid. Nende seadmete jaoks on Android midagi enamat kui opsüsteem. See pakub raamistiku Android-rakendustele. Need rakendused töötavad konteineris nimega Dalvik VM (virtuaalne masin), mis omakorda töötab operatsioonisüsteemi protsessina. Dalviku VM-protsess algab iga kord, kui Android-rakendus käivitatakse.
Android SDK on varustatud emulaatoriga Androidi virtuaalseadmete käitamiseks. Neid virtuaalseid seadmeid saab konfigureerida jäljendama paljusid Androidi tarbijaseadmeid. Emulaator võib käitada Android-rakendusi ja käivitada ka käivitatavaid.
Android SDK käsk "adb shell" loob ühenduse host-terminalilt emulaatoriga ja logib sisse juurkasutajana. Emulaatorit saab kasutada mõlema arendusrežiimi jaoks: rakenduste tarbijaseadmena ja kliendi enda ehitatud palja OS-na.
Kui seadmel on otsene juurdepääs Android-OS-ile, saab see käivitada käivitatavaid faile samamoodi nagu paljast Android-operatsioonisüsteemi. 
Mõni klient võib olla loonud oma Android-operatsioonisüsteemi Androidi avatud lähtekoodiga. Sellisel juhul käitub Android nagu Linuxi variant ja pakub tavalist juurdepääsu keskkonnamuutujatega käsurea kestale.

Ärimudel

Google tõestab, et võrgu kaudsete mõjude tõttu oleks võimalik eksponentsiaalne kasv.
Kui Google ilmus, nägid nende lehed väga paljad välja. Nad keskendusid ainult ühele väärtuspakkumisele: otsingutulemustele ning vähendasid kõiki sellega seotud otsingu- ja tehingukulusid.
Majandusteooria ütleb, et vähendades otsingu aega, kulusid ja jõupingutusi, avas Google uue nõudluse. Tasuta otsinguteenused pakuvad ettevõtetele ja kasutajatele väärtust, sobitades need omavahel. Seejärel reklaamitakse seda teenust tagurpidi, kuid tavaliselt esitatakse otsinguga seotud tulemusi ja see moodustab suurema osa Google'i tulust.
Platvormi ärimudelid peavad mõtlema mitmepoolse platvormi kõikidele külgedele pakutava väärtuspakkumise üle. Platvormi ärimudelid käsitlevad nii võrgu positiivseid mõjusid kui ka otsingu- ja tehingukulude vähendamist. Google on kindlasti parim näide otsingukulude vähendamise kontseptsioonist.
Google on mitmepoolne platvorm, millel on suur partnerite ökosüsteem.
Platvormide ärimudelite jaoks on kõige olulisemad tegevused võrgu positiivsete mõjude suurendamiseks ja negatiivsete vähendamiseks. Google'il on kasutajate jaoks märkimisväärne positiivne mõju võrgule, kuid ta peab neid pidevalt haldama ja täiustama. Positiivsed võrgumõjud tulenevad otsingupäringute ja otsingutulemitega sobitamisest.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

E-ITSPEA 8: IT proff...?

E-ITSPEA 13: Teistmoodi IT